Dion Janssen, communicatiestudent aan de HAN, vond dat het tijd is voor verandering. Daarom organiseerde hij een gastcollege voor alle studenten. Met het idee om dit in de toekomst voort te zetten: een kick-ass kennisvent voor studenten, door studenten. Ben jij er ook bij?

Het allereerste event staat in het teken van gedragsbeïnvloeding. Dit is een onderwerp dat niet kan ontbreken in het communicatievak. Tegenwoordig worden allerlei termen uit de kast getrokken om de doelgroep een gewenst gedrag te laten vertonen. Tijdens het vak Brain and Behaviour heb je de volgende termen vast al wel voorbij zien komen: nudgen, conditionering, cognitief leren of de Gestaltprincipes. Voor communicatiestudenten wordt dit altijd als een van de leukste onderwerpen van de opleiding gezien! Ben jij ook zo’n student? Lees dan snel verder, want dat word je zeker enthousiast.

Op 10 januari leer je namelijk alles over gedragsbeïnvloeding. We verwelkomen dan niemand minder dan Gwenda Nielen in het Auditorium op de FEM. Gwenda is een absolute expert op te gebied van gedragsbeïnvloeding. Tot voor kort kende niemand Gwenda nog, maar daar kwam verandering in na haar deelname aan Expeditie Robinson. Als ‘onbekende Nederlander’ werd ze niet altijd even positief geprofileerd.  Bij ons als communicatiestudenten is het wel duidelijk hoe dit verschijnsel heet. We hebben het natuurlijk over ‘framing’.

Gwenda is echter veel meer dan dat! In het dagelijks leven is ze als officier bij de Koninklijke Landmacht volledig toegewijd als gedragswetenschapper en –beïnvloeder: in situaties waar beïnvloeding dus geen extra conversie oplevert, maar levens kan redden. Gwenda weet dus als geen ander hoe gedragsbeïnvloeding wordt toegepast in complexere situaties dan dat we tot nu toe hebben gezien. In 2014 schreef ze een scriptie over beïnvloeding via social media, waarbij de uitdaging was om gedrag in missiegebieden te veranderen zonder het gebruik van geweld. Daarnaast studeerde ze Cum Laude af en is ze één van de 33 Nederlandse vrouwen die de rode baret mag dragen. De rode baret verdien je na maanden van uitputtende training. Stuk voor stuk bijzondere prestaties dus!

Gwenda gaat daarnaast ook in op bepaalde theorieën en modellen die wij hebben geleerd of op dit moment aan het leren zijn. Zo stelt ze dat het kennis à houding à gedrag-model onzin is en je krijgt antwoord op de vraag wat het verschil is tussen ‘informatie over een doelgroep hebben’ en ‘een doelgroep écht begrijpen’.

Dit gastcollege wil je niet missen! We zien je graag op 10 januari om 18:30 uur in het Auditorium op de FEM. Zet jezelf dus snel op aanwezig op Facebook  (https://www.facebook.com/events/268796600643970/?ti=icl) als je dit nog niet had gedaan, maar zoals Dion zelf ook zegt: “Een beetje toekomstig professional heeft dat natuurlijk allang gedaan..”. Als er vragen of opmerkingen zijn kun je altijd contact opnemen met Dion Janssen of met SV RUIS.

Share This

Notice: Undefined index: img in /home/svrunl/domains/svruis.nl/public_html/wp-content/plugins/ct-ultimate-gdpr/includes/views/cookie-popup.php on line 116
X