24 uur niet eten, niet slapen en niet naar buiten.. maar wel veel feesten, gezelligheid en het belangrijkste: heel veel geld ophalen voor Serious Request.  Benieuwd naar hoeveel geld we hebben opgehaald? Lees dan vooral verder!

Afgelopen week vond alweer de derde editie van Serious Lockdown plaats. In de nacht van zondag 16 december op maandag 17 december werden we samen met SVSB, SV Center en SV Gusto om 00:00 uur opgesloten in onze stamkroeg Bascafé. Met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Serious Request: Lifeline.

Hoe?
De hele dag door zijn er verschillende leuke activiteiten gepland.  Tussen 08:00 en 13:00 uur kon iedereen opdrachten insturen die de besturen moesten uitvoeren in ruil voor een donatie. Zo heeft iemand zijn haar bruin geverfd voor meer dan 600 euro en werd er een taart in iemands gezicht gegooid voor 100 euro. Vanaf 15:00 uur vond de pubquiz plaats, hierbij kwam een brede algemene kennis  wel goed van pas. Vanaf 18:30 werden de longen uit het lijf gezongen tijdens de karaoke. Voor 1 euro kon je een leuk nummer aanvragen en vervolgens zong de hele kroeg gezellig  mee. Tot slot was het om 22:00 uur tijd voor de jaarlijkse veiling. Ook dit jaar werden er weer leuke voorwerpen geveild. Hierbij kun je denken aan drie maanden een gratis SWAP-fiets, sokken, chocolade, etc. Daarnaast kon je ook op verschillende bestuursleden bieden. Als je altijd al een oogje op iemand hebt gehad, was dit dus je kans. De komende tijd zullen er dus veel leuke gesponsorde dates plaatsvinden bij verschillende horecagelegenheden in en rondom Nijmegen.  Om 00:00 uur mochten we Bascafé eindelijk verlaten en stonden andere verenigingen al klaar met lekker eten. Nadat de buikjes weer waren rond gegeten, zocht iedereen snel zijn of haar bedje op. Want er moest natuurlijk heel wat slaap ingehaald worden.

Op 18 december was het de beurt aan dag 2 en op 19 december aan dag 3. Ten opzichte van vorig jaar is er dus nog een extra dag bijgekomen. Dit betekende drie dagen vol gezelligheid in Bascafé! Het hoogtepunt van dag 3 willen we jullie natuurlijk niet onthouden. Tijdens deze dag heeft iemand een tatoeage op zijn bil laten tatoeëren. Hiermee heeft hij 700 euro opgehaald! Ook kwam 3FM langs om filmopnames te maken en interviews af te nemen. Super leuk om te zien hoeveel media-aandacht er was! Deze media-aandacht is voor een groot gedeelte gecreëerd door een groepje van de minor PR & Mediarelaties. Door veel content op social media en het sturen van persberichten krijg je aandacht bij de media. Dit is een leuk praktijkvoorbeeld voor alle RUIS-leden die deze minor misschien willen gaan volgen!

En nu het belangrijkste.. We hebben natuurlijk niet voor niets 24 uur niet gegeten (alleen wat sapjes) en geslapen. Ons doel was om €10.000 euro op te halen voor Serious Request: Lifeline. Dit streefbedrag hebben we ruimschoots overtroffen. De opbrengst van Serious Lockdown 2018 is €11.250,-! Wij zijn erg blij met de opbrengst en trots op iedereen die een steentje heeft bijgedragen door geld te doneren. Daarnaast willen we Bascafé ook bedanken voor het beschikbaar stellen van  het café en het doneren van 50 cent per biertje. Zaterdag zullen we dit prachtige bedrag gaan overhandigen aan 3FM Serious Request: Lifeline. Hopelijk wordt het volgend jaar weer een groot succes!